oudwwijk
Digitaal erfgoed

Jan Berend Roelvink

Bernard Andreas Roelvink 

Tweede graf

Halfbroers

Jan Berend Roelvink
Geb: 12-04-1857 Winterswijk
Ovl:22-06-1932 Winterswijk (75)
Notaris – Satinkplas 1
Ouders: Wilhelm Arnold Roelvink en Anna Catharina Willink
ZIE OOK GRAF ZIJN OUDERS: Roelvink Jan Berend

Begrafenis Jan Berend Roelvink

— Zaterdagmiddag j.l. had op de Oude Alg. Begraafplaats de beaardiging plaats van het stoffelijk overschot van wijlen den heer J. B. Roelvink, in leven notaris, alhier.
Het was een eenvoudige, doch treffende plechtigheid, welke door vele vrienden en confrères van den overledene werd bijgewoond.
Om half twee verliet de stoet het sterfhuis in de. Misterstraat; toen de baar het kerkhof werd opgedragen, bevonden zich daarachter de nabestaanden van wijlen notaris Roelvink en voorts o.a. het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk, Mr. Everts, namens Ged. Staten van Gelderland, Baron v. Nagel van Ampsen, oud-burgemeester van Barneveld, als vertegenwoordiger der liberale Statenfractie; leden van den gemeenteraad van Winterswijk; notaris Mr. ter Braak uit Eibergen; notaris Hensen uit Lichtenvoorde; notaris van Everdingen uit Terborg; notaris Kock uit Winterswijk; de heer K. Scholte Übing te Winterswijk namens het hoofdbestuur van den Vrijheidsbond; de heeren H. P. Priester, Esselink en Sellink namens de afd. Winterswijk van den Vrijheidsbond; de heer Slotboom Jr., namens de Jonge Liberalen; en voorts vele notabelen uit de-gemeente.
Aan de groeve werd niet gesproken; de heer B. Roelvink, half-broeder van den overledene, wees er op dat verzocht was niet te spreken en geen bloemen te zenden; alleen van Doortje, de oude gedienstige van wijlen den notaris, was er een krans; spr. dankte voor de laatste eer zijn overleden broeder bewezen.
De genoodigden begaven zich daarop naar het sterfhuis, waarmede de door haar soberheid treffende plechtigheid ten einde was.

Bernard Andreas Roelvink
Geb: 14-04-1879 Winterswijk
Ovl: 17-08-1936 Winterswijk (57)
Bankdirecteur
Ouders: Wilhelm Arnold Roelvink en Eva Magdalena ter Kuile
ZIE GRAF ROELVINK-TER KUILE

Voorste graf Wilhelm Arnold Roelvink en beide echtgenotes.
Achterste graf twee zonen Wilhelm, de halfbroers